DAN ČETRTNE SKUPNOSTI LJUBLJANA CENTER: OTROCI ODRASLIM

Kulturni dogodek se je začel s slovensko himno, nato pa sta prisotne pozdravili ravnateljica OŠ Prule, gospa Maja Mehle, in predstavnica Četrtne skupnosti, gospa Marijana Kobe.

Ela Zaletel, učenka OŠ Prule, je gledalce s pomočjo Pavčkovih misli o slovenskem človeku popeljala v poslušanje odraslega mešanega pevskega zbora Kolinčani. Pod vodstvom zborovodje Marka Tirana so doživeto zapeli pesmi O, le mamka vi, vi, Moj dom in Žabe. Pesem Sončnica na rami je recitirala Dora Intihar.

Najmlajši nastopajoči, otroci iz Vrtca Pod Gradom iz enote Prule, so zaplesali Jesenski ples, na dneve v tednu pa so spomnili kar s pesmijo Mire Voglar. Rahlo pozibavanje v levo in desno, vrtenje okrog roke ter končni objem so gledalcem ogreli srce in narisali velik nasmeh.

 

Tinkara Zupan in Samo Novak, mlada virtuoza iz Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana, sta navdušila z zvoki harmonike in kitare, predvsem pa s hitro igro prstov in občuteno izvedbo.

Z vodenjem prireditve ter recitacijama Ljubezen in Ura iz filozofije se je predstavila Sara Mustafić,    o ljubezni pa so zapeli in zaigrali tudi učenci od 6. do 9. razreda OŠ Prule, člani mladinskega pevskega zbora in šolskega banda. Izvedli so skladbi Strunam in Pastirče mlado, kjer sta nastopili tudi pevki solistki Lara Kračun in Hana Varlec Odlazek. Ubrano petje so spremljali Mustafa Aljić (beat boxing), Mia Chen (violina), Lovro Črv (cajon, bongi), Daša Kernel (blokflavta), Ambrož Paternost (kitara, bas kitara), Jurij Fortuna (klavir), David Petkoski (cajon), Ela Zaletel (kitara).

Ambrož Paternost je z zanosom na kitaro zaigral Grand Vals, nato pa je sledil zanimiv sodobnejši ples break pod vodstvom Katarine Shoaib.

 

Jesenski valček so pričarale baletne plesalke pod vodstvom Mihaela Žvegliča.

Temo prireditve – otroci odraslim – je s svojim razmišljanjem dopolnil gospod Davorin Kračun.

Po prireditvi je ob prigrizku sledilo druženje v Galeriji OŠ Prule.

(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)