34. OBMOČNI OTROŠKI PARLAMENT OBMOČJA CENTER

V sredo, 27. 2. 2024, je na OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani potekal Območni otroški parlament na temo duševnega zdravja otrok in mladih. Našo šolo je zastopalo 6 učencev:

Zara Emilie Rakuša in Tarik Botonjić iz 4. b, Iva Barbarić  iz 5. a, Gustav Bratuš iz 6. a, Katarina Van Veen iz 6. b in Frida Bratuš iz 8. b.

Predstavniki Otroškega parlamenta OŠ Prule nestrpno pričakujejo začetek 

 

Na srečanju so prisluhnili predstavitvam akcij posameznih šol. Predstavili so akcijo OŠ Prule z naslovom Z aktivnostmi do sreče. Vsak izmed predstavnikov je imel svojo vlogo in predstavitev so izvrstno izvedli. 

Predstavitev akcije od daleč 

Predstavitev akcije od blizu

Predstavniki prijazno odgovarjajo na vprašanja drugih predstavnikov 

Med odmorom po predstavitvah so naši predstavniki hitro stkali neprecenljiva prijateljstva z ostalimi predstavniki. 

Prijetno druženje z ostalimi predstavniki 

Kot v pravem parlamentu so tudi glasovali, in sicer za naj tri akcije ter za predstavnika na Regijskem otroškem parlamentu. Akcija OŠ Prule je prepričala druge predstavnike in je bila izbrana kot druga najboljša. S tem so se naši učenci uvrstili naprej na srečanje Mestnega parlamenta.  

To pa ni vse. Med predstavniki za Mestni otroški parlament je bila Frida Bratuš izbrana kot predstavnica območja Center na Regijskem otroškem parlamentu, kjer se bodo srečale šole vseh regij Slovenije.  

Iskrene čestitke za ta izjemen uspeh. 

Razglasitev Fride Bratuš kot predstavnice območja Center na Regijskem otroškem parlamentu 

Kasneje so predlagali tudi teme za Otroški parlament za naslednji dve leti. Največ glasov sta prejeli temi »Vključevanje učencev tujcev in medkulturno sodelovanje« ter »Vpliv medijev na socialno življenje«, ki so jo predlagali predstavniki OŠ Prule. Bravo tudi za to! 

 Po koncu so proti šoli vsi stopali z veliko samozavestnejšimi koraki, ponosni na svoj dosežek in Fridin uspeh. 

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)