NMK – KER RADI BEREMO

V letošnjem šolskem letu so se v 2. a in 3. c-razredu ter v sklopu knjižničarskega krožka odločili za sodelovanje v mednarodnem projektu »Naša mala knjižnica« (NMK). Projekt je namenjen predvsem spodbujanju branja pri mladih bralcih, izboljšanju bralne pismenosti, spoznavanju drugih kultur in navsezadnje tudi zabavi.

Na začetku šolskega leta so prejeli knjige, ki so bile predvidene za branje v tem šolskem letu. Zabavali so jih naslednji avtorji: Majda Koren, Sinikka in Tiina Nopola, Grigor Vitez, Aino Havukainen in Sami Toivonen, Stefan Boonen ter Kęstutis Kasparavičius.

Nekaj dni kasneje so prispeli tudi Ustvarjalniki, s pomočjo katerih je bilo spoznavanje tujih avtorjev in ilustratorjev še bolj pestro in zanimivo. 

Tako so se lahko lotili branja … Vsi so se ga neizmerno veselili.  

 

Ko so prebrali prvo knjigo s seznama, so prejeli pismo presenečenja, ki jim ga je napisala avtorica Majda Koren.  

Knjige so iz meseca v mesec kar »požirali«, dokler niso prebrali vseh. Ob tem so se naučili veliko novega, med drugim tudi o državah, od koder prihajajo vsi avtorji. V ta namen so si na zemljevidu za vsako prebrano knjigo označili državo, kjer je bila le-ta napisana. 

Podatke o državah so poiskali tudi v knjigah. 

Ker pa jih je branje že skoraj čisto zasvojilo in samo 6 knjig, ki so bile predvidene za projekt, za njih ni bilo dovolj, so brali še naprej in naprej in naprej …  

Vse svoje bralne uspehe so sestavili v vlak z lokomotivo, ki za sabo vleče zelooo veliko vagončkov. Vsak vagonček namreč predstavlja eno prebrano knjigo. 

Ob koncu projekta lahko rečejo le, da so zelo ponosni na svoje letošnje dosežke.  

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)