POT OB ŽICI

V petek, 5. maja 2023, so se prvošolci v toplem, sončnem jutru odpravili na tradicionalni pohod Ob žici.  

Pot jih je vodila preko Golovca do križišča, kjer se pot priključi Poti ob žici. Sledil je počitek za malico in igro. Otroci so z veseljem izkoristili svobodo gozda in se sproščeno zaigrali. 

Spočiti so lahko nadaljevali pohod. Pot se je strmo spustila do Peruzzijeve ulice, kjer je bila prva kontrolna točka. Učenci so na svoj kartonček dobili prvi žig.  To jim je dalo zagon za nadaljevanje pohoda. Pred njimi se je razprostrla dolga ravnina med brezovim drevoredom in čudovitimi travniki.  

Vztrajno so hodili ter prispeli do naslednjega počivališča. Tam so si privoščili priboljšek, ki so ga tako dolgo nosili v nahrbtniku.

Kmalu so prispeli do zadnje kontrolne točke na Livadi. Še drugi žig in zadovoljstvo, da so zmogli dolgo pot. Letos jih je na kontrolni točki pričakalo presenečenje – okrasek z magnetom.

Kljub vročini so vztrajali ter vročih lic prehodili še zadnji del poti po Opekarski ulici. Po enajstih kilometrih hoje, natančneje 18700 korakih, so prispeli na cilj. Utrujeni? Povedali so, da ne preveč. Vseeno so si nekateri v v podaljšanem bivanju ob mirni glasbi in ustvarjanju vzeli trenutek za sprostitev. Eni so si zgradili mirne hišice, drugi ustvarjali z različnimi materiali, tretji pa so imeli sproščujoče trenutke na travi igrišča. Tudi najbolj utrujeni so ob koncu dneva staršem povedali, da je bil ta dan res perfekten. 

 

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)