SIMBIOZA GIBA V 1. a

Učenci 1. a so 23. 11. 2022 v šolo spet lahko povabili svoje babice in dedke, da bi z njimi preživeli uro športa in se medgeneracijsko družili. Prišlo jih je res veliko. Pripeljali so se od blizu in daleč, saj druženja z vnuki niso želeli zamuditi. V garderobi je bilo živahno. Tam so se pripravili na odhod v telovadnico. Otroci so bili že silno nestrpni in neučakani, kdaj se bodo igre začele. 

 

Gostom so največji izziv predstavljale stopnice iz kleti do tretjega nadstropja, ki so jih prehodili kar trikrat gor in dol. 

V telovadnici so se najprej ogreli z igrico atomčki. Joj, kako je bilo živahno! 

Sledile so razgibalne vaje, s katerimi so veliki in mali razgibali svoje telo in ga pripravili na poznejše dejavnosti.  

Učiteljici Sabina in Andreja sta razložili potek vadbe na več postajah in demonstrirali vaje na posamezni postaji. 

Začelo se je druženje pri igri, zabavi in gibanju. Vsi so navdušeno sodelovali in se trudili po najboljših močeh. Stari starši so uživali v igri z vnuki. Pri gibanju so se veliko smejali in povedali, da že dolgo niso bili tako aktivni. 

  1. postaja: Preskakovanje iz obroča v obroč 
  1. postaja: Kotaljenje tulcev na več načinov 
  1. postaja: Podajanje in lovljenje žoge na več načinov 
  1. postaja: Metanje žoge skozi obroč 
  1. postaja: Zbijanje rokometnih žog s stožcev 
  1. postaja: Zadevanje obešenih časopisnih listov z mehkimi žogami 
  1. postaja: Vodenje/Podajanje žoge z roko med ovirami 
  1. postaja: Lovljenje ravnotežja na večjih blazinah 

Ko so se naigrali, so pospravili vse pripomočke in se postavili v krog. Za zaključek so zaplesali rajalno igro Roke si podajmo in si zaploskali za dobro sodelovanje. 

Po skupnem gibanju so otroci svoje stare starše sprejeli v učilnici. Močno so jih objeli in jim podarili darilce, ki so ga izdelali origami ovitek s čajem. S tem so jim povedali, kako pomembni so v njihovem življenju.  

 

 

 

Nato so otroci zapeli svoje najljubše pesmi Nesreča, Burja piha in Kostanjček zaspanček. Babice in dedki so bili navdušeni in ponosni na svoje vnuke.  

Učiteljici in učenci so babice in dedke povabili na ponovno druženje spomladi, ko bodo skupaj ustvarjali. Bili so takoj za to, da nas še obiščejo. Poslovili so se in povedali, da jim je današnje srečanje in druženje polepšalo dan in da bodo z veseljem spet prišli. 

 

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)