TAČKE V RAZREDU

V torek, 25. 10. 2022, je za učence 1. a potekal prav poseben nadzor urejenosti šolskih puščic, ki ga je izvedla psička Kia.

Kia je namreč terapevtski pes, ki skupaj s svojo lastnico, gospo Mileno Remic, prihaja iz društva za terapijo s pomočjo psov. Delo članov društva Tačke pomagačke je prostovoljno;  usmerjeno je v izboljšanje počutja otrok, mladostnikov, odraslih in oseb s posebnimi potrebami.

Učenci 1. a so se na obisk dobro pripravili. Preverili so, katere pesmi in pravljice o kužkih poznajo. Nato sta se gospa Milena Remic in psička Kia predstavili in prikazali nekaj svojih trikov. Gospa Remic je učencem zaupala navodila za ustrezno ravnanje, ko je v bližini pes.  Če ga želijo pobožati, morajo najprej vprašati za dovoljenje lastnika. Psa se poboža s strani, da se ga ne prestraši. Gospa Milena je učence opozorila, na kaj naj bodo pozorni, ko se znajdejo v bližini nepoznanega psa, ki ni na vrvici. Učenci so spoznali položaja »drevo« in »želva«. Za motivacijsko, poučno in zabavno uro so se učenci zahvalili s pesmico.

Nadzor urejenosti puščic v 1. a je potrdil, da so slednje lepo urejene.

Učencem svetujemo, naj še naprej lepo skrbijo za urejenost šolskih potrebščin, saj ne vedo, kdaj bo naslednji »tačkast nadzor«.

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)