ZAPESTNICA PRIJATELJSTVA MED UČENCI 1. b IN 5. b

Petošolci so pri pouku gospodinjstva ustvarjali –  pletli so zapestnice preživetja.


Zapestnica preživetja je namenjena vsem, ki so po naravi pustolovci. Narejena je iz trpežne vrvice,  ki jo odlikuje velika vzdržljivost. V najnujnejših primerih se namreč zapestnico lahko razplete in vrvico uporabi za navezovanje, pritrditev. Zapestnica pa je obenem zelo lep okras na roki.

Petošolci so prišli na idejo, da bi spletli zapestnice tudi za prijatelje iz 1. b-razreda in tako simbolično povezali njihovo skupno pot, ki jih vodi skozi osnovno šolo do odraslosti in zrelosti. 

Razmišljali so o tem, katere vrednote so pomembne na poti do uspeha in ugotovili, da so to delavnost, pogum, odločnost, odgovornost. Pomembno je, da učenci izkoristijo svoje potenciale na najboljši način, pri tem pa osrečujejo tako sebe kot druge.  

Prvošolci in petošolci so skupaj zapeli pesem Siva pot.

Po odpeti pesmi so starejši učenci mlajšim nadeli zapestnico preživetja, ki so jo preimenovali v zapestnico prijateljstva.

Čas, ki ga preživimo s prijatelji, je neprecenljiv. V hitrem tempu življenja si je potrebno načrtovati čas za prijatelje in se potruditi za negovanje prijateljskih vezi. 

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)