TEDEN V NARAVI OB SMARAGDNI SOČI

5. dan

4. dan

3. dan
Po zajtrku smo se pripravili za pohod v naravo. Najprej smo si ogledali tujerodno drevo, imenovano tulipanovo drevo. V drevesno odprtino smo lahko šli štirje in naredili smo veliko slik. Nato smo šli v gozd in iskali različne živali. Našli smo škorpijone, kopenske rake, zelene deževnike … Popoldne smo imeli orientacijski sprehod, iskali smo različne odgovore na vprašanja. B-razred pa se je dopoldne odpravil na korita, popoldne pa so se odpravili na nordijsko hojo. Zvečer je sledil najboljši del – HOFER!!! Skratka, fajn je.

Nika, 8. a

2. dan

Danes zjutraj smo se zbudili v gosto meglo. Prejšnji dan je bilo zelo sončno in vroče, zato nas je megla kar malo šokirala. Dopoldne smo se učenci 8. b preizkusili v poznavanju gozdnih živali, predvsem žuželk, ter obiskali najstarejši tulipanovec v Sloveniji, učenci 8. a pa so se podali na pohod v Tolminska korita. Vsi smo se imeli odlično! Popoldne pa smo se učenci 8. b odpravili na fotoorientacijski sprehod (tej razdalji, ki smo jo opravili nekako ne moremo reči pohod), učenci 8. a pa so bili v Tolminskem muzeju in tam izvedeli vse o zgodovini Tolmina. Rezultati pri orientacijskem tekmovanju so bili res odlični. Upamo le, da bo po vsem tem zanimivem programu tudi večerni program zanimiv! In seveda pozabila sem še dodati, da se je vreme čez dan razjasnilo. To je za danes vse!

Alina, 8. b

1. dan

Učenke in učenci 8. a in b smo dan začeli pred šolo, kjer smo počakali na avtobus. Ob 8.30 smo se odpeljali proti Tolminu. Po dveh urah vožnje smo prispeli pred hotel. Sledilo je nekaj minut za razporejanje po sobah. Zatem je sledilo kosilo, nato pa smo se odpravili na pohod do sotočja rek Soče in Tolminke. Tam smo z enega brega metali prodnate kamne na drugi breg. Po pohodu smo pojedli večerjo in se po kratkem počitku odpravili na večerni sprehod po centru Tolmina. Nato je sledila priprava na spanje, ob 22.00 pa se je začel nočni počitek.

Sara Katarina, 8. a

(Skupno 1.003 obiskov, današnjih obiskov 1)