HITRI LONČKI

HITRI LONČKI 

Šolska skupnost je na pobudo učencev organizirala medrazredno tekmovanje Hitri lončki, v tujini poznano kot Speed Stacks. Tako so se na predzadnji in zadnji šolski dan v tem šolskem letu učenci od 1. do 9. razreda pomerili v zlaganju plastičnih lončkov po določenih pravilih v čim krajšem možnem času.  

Še pred tekmovanjem so predstavniki šolske skupnosti na sestanku izžrebali dvojice ekip, ki so se nato pomerile med seboj.  

Tekmovalci so pričeli z ogrevanjem.   

Dogodek sta povezovala osmošolca Mustafa Aljić in Filip Podobnik. Da so se roke tekmovalcev najprej malce umirile, sta pred začetkom ekipam zastavila nekaj vprašanj. Tako smo od tekmovalcev izvedeli, kako so se pripravljali na tekmovanje, kako se razumejo kot ekipa, katere naj bi bile prednosti njihove ekipe itd. 

Na začetku so se med seboj pomerili učenci 1.3. razreda. Lončke so zlagali po vrstnem redu 3-6-3. Sošolci so navijali zanje in upali, da bodo z lončki zgradili čim bolj trdne piramide.

V polfinale so se uvrstile ekipe 2. c, 1. a, 1. c in 2. b. 

V finalu je bil dvoboj zelo napet. Pomerili sta se ekipi 2. b in 2. c.  

Lončke je hitreje sestavila in pospravila ekipa 2. b, ki so jo sestavljali učenci Rok, Luka in Rihard.  

Strokovna komisija v sestavi učencev Matevža, Maja in Oskarja iz 5. b ter Gašperja in Noaha iz 7. c je imela še posebej zahtevno nalogo. Pozorno so spremljali zlaganje lončkov in opozarjali na morebitne nepravilnosti. Na trenutke se je bilo težko odločiti, kako čim bolj pravično razsoditi, a so kljub temu delo opravili odlično.  

Napetost se je stopnjevala, z njo pa tudi jakost navijanja. Sledil je dvoboj med učenci 4. in 5. razreda. Le-ti so imeli večji izziv kot mlajši učenci, saj so morali lončke postaviti v formacije 3-6-3, 6-6 in 1-10-1.  

Učenci 5. c so v podporo svojim sošolcem pripravili navijaške plakate.  

Pri dvoboju ekip 5. b in 4. a je šlo zares na tesno. Lončki so padali, kar ni ustavilo tekmovalcev, ki so se borili do zadnjega.

Navijaško vzdušje na dvoboju ekip 4. b in 5. a  

V polfinale so se uvrstile ekipe učencev 4. a, 4. c in 5. a, ki so se nato preizkusile v zlaganju lončkov še posamično. Najhitrejši ekipi sta se uvrstili v finale. 

Polfinalna tekma med ekipama 4. c in 5. a  

Veselje učencev 4. c ob zmagi njihove ekipe 

Na zadnji šolski dan so se v hitrostnem zlaganju lončkov preizkusili še učenci 6.8. razreda.  

Učenci so z vzklikanjem »Dajmo, Martin spodbujali sošolca. 

Do finala se je uspelo prebiti ekipama šestošolcev iz 6. a in 6. b.  

Zmagovalna ekipa 6. b z učenkami Frido, Zojo in Brino  

Veselje 6. b ob priigranem 1. mestu  

Zmagovalne ekipe 2. c, 4. c in 6. b so prejele priznanje za osvojeno 1. mesto, komplet hitrih lončkov s podlago in štoparico ter sladoled za cel razred, preostale sodelujoče ekipe pa so se lahko posladkale z bonboni.  

Čestitke vsem tekmovalcem za pogum in sodelovanje.  

Pri pripravi in izvedbi dogodka so pomagali učenci Julija (1. b), Veronika, Mija (1. c), Tarik (2. b), Oskar, Maj, Matevž (5. b), Bor (5. c), Gala, Zoja, Nina Ana, Frida, Neža (6. b), Filip in Mustafa (8. b).  

Posebna zahvala gre podjetju Menart Records d. o. o., ki je za izvedbo tekmovanja posodilo digitalna števca, brez katerih tekmovanje ne bi bilo tako zanimivo in razburljivo.  

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)