PRVOŠOLCI, VNETI GOZDNI RAZISKOVALCI 

V četrtek, 16. 6. 2022, so se učenci  prvega razreda podali na Golovec. Na poti po Golovcu so doživljali gozd z vsemi čutili. V spokojnosti gozda  so prisluhnili zgodbi Shela Silversteina Drevo ima srce ter razmišljali tako o požrtvovalnosti kot tudi pomembnosti dreves v človekovem življenju. Ob tem so bose nožice kar same ponesle prvošolce k drevesom v objem. 

Prvošolci so prisluhnili neverjetnim starim zgodbam in pesmim drobnih živalic, praproti, drevesne gobe, starim štorom, ploščatemu kamenčku, drobnemu listku itd. Sploh veste, kako so pametni in koliko se lahko od njih lahko naučimo!? A to še ni vse. Spremenili so se v prave iskalce gozdnih zakladov, urejali naravoslovne zbirke, šteli nožice gomazečih bitij ter videli, kje dihajo listi.  

Ni manjkalo niti humorja. Prav glasno so se nasmejali, ko so odkrili, da so listi špičasti, igličasti, črtalasti, suličasti, koničasti, jajčasti, podolgasti, narobejajčasti, lopatičasti, eliptični, okrogli, ledvičasti, narobesrčasti, srčasti, rombasti, krpati, kopjasti, puščičasti, trikotni.  

Prelevili so se celo v prave znanstvenike. Z vso potrebno opremo (lupami, lopaticami, pincetami,  lončki s povečevalnim steklom, mrežo, pisali …) so se mali zoologi, geologi, botaniki in kartografi podali na svojo znanstveno ekspedicijo.  

Dopoldne je tako hitro minilo,  po njihovih besedah sodeč, so se morali čisto prehitro odpraviti nazaj v šolo. Ko bi le lahko imeli šolo v gozdu …  

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)