TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

V projektu to leto sodelujejo tudi učenci 2. b. K sodelovanju so povabili tudi starše in stare starše in odziv je bil zelo dober. V sredo, 11. 5. 2022, je tako potekala prva delavnica o čokoladi in izdelava čokoladnih lizik z gospo Simono Kos Jambrošić. Najprej je gospa učencem predstavila, iz česa čokolada je in kako se jo naredi.

Kasneje pa se je učilnica 103 spremenila v čokoladnico. Gospa Kos Jambrošić je s pomočjo učencev stopila čokolado in vsak od otrok si je izdelal čokoladno liziko z dodatki po svojem okusu.

 

Otroci so se z največjim užitkom po kosilu posladkali z lizikami. Mmmm, kako so bile okusne!

Pozabili pa niso niti na svoje učiteljice.

Hvala gospe Simoni Kos Jambrošić za odlično predstavitev in razvajanje naših brbončic.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)