FILIP DEMŠAR – VSESTRANSKI PRULSKI OSNOVNOŠOLEC

Že pred kratkim smo poročali o uspehih osmošolca Filipa Demšarja. Bil je eden od 111 mladih parlamentarcev na zasedanju 32. nacionalnega Otroškega parlamenta v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije.  

 Med prvomajskimi počitnicami, 30. 4. 2022, je aktivno sodeloval v radijski oddaji Hudo! na 1. programu Radia Slovenija. V oddaji so debatirali o izbiri poklica in prihodnosti mladih. 

 Posnetek oddaje lahko poslušate na tej povezavi. 

 V tem šolskem se je preizkusil tudi v vlogi novinarja Infodroma, informativne oddaje za mlade, ki je na sporedu vsak petek ob 16.40 na prvem programu TV Slovenija. Filipa je skupaj še z enim otroškim poročevalcem zanimalo  vse o predsedovanju  Slovenije Svetu Evropske unije.  

To pa še ni vse. Aktivno je sodeloval tudi na posvetu Uresničevanje pravice otrok do participacije: Naše mnenje šteje! Projekt je mladim omogočil aktivno udeležbo pri nastajanju Bele knjige ZPMS o uresničevanju pravice otrok do participacije; podali so lahko svoja mnenja ter skupaj oblikovali končne predloge, ki so jih na zaključni razpravi 29. marca 2022 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavili oblikovalcem politike. S tem so mlade opolnomočili z znanji za aktivno participacijo. 

Čestitke, Filip! 

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)