ORKESTER IZVIRNIH INŠTRUMENTOV 

V sredo, 19. 4. 2022, so imeli učenci oddelkov prvega razreda kulturni dan, ki je bil posvečen usvajanju novih znanj, doživljanju glasbe in plesnemu izrazu.  

S pomočjo izjemne povezovalke programa, profesorice Suzane Rožmanec, učencev Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, so prvošolci v popolnoma prenovljeni koncertni dvorani doživeli prikupen koncert otroške in klasične glasbe ter spoznali različne zvrsti plesa. Seznanili so se tudi s koncertnim bontonom ter zanimivostmi posameznih inštrumentov orkestra na njim najbolj primeren način: ob zgodbi, ugankah, smehu … Tudi zapeli so lahko, tisto ¨ta veselo¨, Kekčevo pesem.  

Ob vrnitvi v šolo so učenci najprej strnili vtise. Prav vsak je želel povedati, kaj ga je na nastopu navdušilo, kateri inštrument mu je bil najljubši, mnogi med njimi so se odločali, da se tudi sami podajo na pot učenja plesa in igranja inštrumenta. 

V nadaljevanju kulturnega dne so učenci ob spodbudni glasbi iz znanega muzikala sestavljali solo ali skupinske koreografije sodobnega izraznega plesa.  

Skratka, dan so preživeli kulturno, ustvarjalno, sproščeno, le kaj bi si želeli lepšega!