UKREPI ZA ZAJEZITEV COVID-19

Spoštovani.

Skladno z okrožnico MIZŠ, ki je bila objavljena 13. 11. 2021, vas seznanjamo z glavnimi spremembami ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19. Odgovoriti skušamo tudi na vsa vprašanja, ki ste jih v preteklem tednu naslavljali bodisi na vodstvo šole bodisi na razrednike.

Vlada RS je 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Ukrepi so sprejeti z namenom zajezitve širjenja covida-19. Samotestiranje je presejalni test, ki identificira morebitne okužbe ter s tem prepreči širjenje virusa, maske pa so dodatna zaščita. Kombinacija obojega je alternativa zaprtju šole.

Vsi udeleženci VIZ smo z namenom zagotavljanja lastnega in tujega zdravja dolžni upoštevati in dosledno izvajati sprejete ukrepe, ki jih v nadaljevanju predstavljamo.

Veljavni ukrepi (kliknite na besedno zvezo)

Prepričani smo, da je v takšnih situacijah ključno dobro sodelovanje med šolo in starši. Odprti smo za pobude, predloge, skupno iskanje rešitev, pričakujemo pa spoštljiv dialog in razumevanje dejstva, da si ukrepov nismo izmislili zaposleni na šoli. Veljajo za vse šole v Sloveniji, z namenom, da bi ohranili zdravje učencev in da bi pouk lahko izvajali v šoli. Svoj namen bodo dosegli le v primeru, da jih bomo upoštevali vsi deležniki. Učitelji za kvalitetno delo potrebujejo mirno in spodbudno okolje. Učenci, ki so razpeti med nasprotujoče si zahteve staršev in učiteljev, so v veliki stiski.

Zato prosimo, da pretehtate vse zgoraj zapisano in se odločite za varianto, ki se vam zdi (najbolj) sprejemljiva.  Pri odločitvi naj vam bo na prvem mestu dobrobit otroka.

Želimo vam veliko zdravja, strpnosti in optimizma.

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)