OSVOJENI POKAL V DISCIPLINI INOVATIVNI PROJEKT NA FLL-TEKMOVANJU

V soboto, 12. junija 2021, je potekalo odprto državno prvenstvo FLL, tokrat prvič na daljavo. Nanj se je uvrstilo 12 slovenskih in 12 tujih ekip. Člani ekipe FPL (First Prule League) so se vanj vključevali iz šole, kjer so preživeli dolg, naporen, ampak kljub temu lep dan, ki ga je še polepšala končna nagrada.

Priprave so se pričele že ob 8.20. Ekipa FPL je želela sodnikom in drugim tekmovalcem dokazati in prikazati svojo najljubšo vrednoto: ZABAVO. Vzdušje v studiu (se pravi v šoli) je bilo zelo navijaško. Raglje so spodbujale naše in druge tekmovalce, baloni pa so pričarali praznično vzdušje.

 

 

 

Ob 9.20 je bilo uradno odprtje finala. Preko Zooma so bile predstavljene vse ekipe, ki so se uvrstile na državno tekmovanje.

Po uvodni predstavitvi se je začelo ocenjevanje. Ekipa FPL je bila na vrsti šele ob 11.40. Vmesni čas je izkoristila za ogled regate jadrnic v razredu optimist, ki se je odvijala na Ljubljanici pred našo šolo.

 

Ob igranju družabnih iger je čas hitreje mineval.

Posnetke tekem robotov je bilo potrebno oddati že pred tekmovanjem, v soboto pa si jih je bilo mogoče ogledati in videti, kako smo se odrezali. Naš robot po imenu Winko je dosegel 345 točk in zasedel 11. mesto med vsemi, to je med 24 ekipami.

Ob 11. 40 se je ekipa FPL predstavila sodnikom. Sodniki so člane spraševali o njihovem delu, jih pohvalili, obenem pa jim podali tudi nekaj konstruktivnih predlogov, kako dobro opravljeno delo še izboljšati.

 

 

Letošnja tema FLL-tekmovanja je Z(MIGAJ) in nagovarja za več gibanja. Tako so se tudi FPL-jevci podali na šolsko igrišče in odigrali nekaj iger med dvema ognjema. Po športnem predahu je sledilo težko pričakovano kosilo.

 

FPL-jevci so si nato ogledali film Odštekani profesor, ki lepo združuje dejavnosti FLL-ja, saj je vsebina povezana s športom, šolo, glasbo in prijateljskimi vrednotami.

 

Sledil je glasbeni nastop dveh članov ekipe. Filip je zaigral tri skladbe na čelo, Lev pa na klavir. Oba sta bila odlična.

 

Do razglasitve rezultatov so člani ekipe FPL odigrali še nekaj družabnih iger. Poleg monopolija in igre preprosto genialno sta  Primož in Klemen odigrala tudi nekaj partij šaha.

Državno tekmovanje pomeni zaključek letošnje FLL-sezone, zato je mentorica Katarina Vidmar pripravila odlično čokoladno FPL-torto.

 

FPL-jevci so še pred razglasitvijo rezultatov nazdravili z brezalkoholnim šampanjcem, saj so vsi trije mentorji menili, da je ekipa celo šolsko leto kljub težavnim razmeram delala zares odlično in so člani zanje v vsakem primeru zmagovalci.

 

Ob 18.00 je bila uradna razglasitev dobitnikov nagrad. FLL ni tekmovanje v robotiki, pač pa vključuje več kategorij: inovativni projekt, zasnovo robota, vrednote in tekmo robotov.  Učenci ekipe FPL so športno pozdravljali vse dobitnike nagrad. Najbolj pa so se razveselili svoje nagrade. Prejeli so pokal za inovativni projekt za svojo spletno igro AKTIVEN TI, ki si jo lahko ogledate na naslovu: http://fpl.si/aktiventi/ in jo tudi preizkusite.

 

Čestitke vsem članom ekipe FPL (First Prule League), ki jo sestavljajo:

Čarna Porekar Žarki, Kara Grebenjak Furlani, Tine Trost, Rok Berlic, Lev Vilfan Kožuh, vsi iz 6. a, Jaša Krošel iz 6. c, Filip Demšar iz 7. b, Primož Dornik iz 8. a in Klemen Kavčič iz 8. b.

 

Uradna stran letošnjih FLL-nagrajencev: http://www.fll.si/uspelo-nam-je-vsi-smo-zmagovalci

 

 

 

 

 

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)