DOBRODELNOST V 1. a

Z Rdečega križa Slovenije je oktobra letos prispelo naslednje povabilo:

»Letos že šesto leto zapored na osnovnih šolah poteka Drobtinica – medgeneracijski projekt, s katerim osnovnošolske otroke spodbujamo k skrbi za starejše, ozaveščanju o pomenu solidarnosti, humanosti ter trajnostnem delovanju za zdravo in čisto okolje.

Naš cilj je tudi letos v mesecu decembru obdariti 2.000 starejših z darili v bombažnih vrečkah, ki so okolju prijazne in za večkratno uporabo.

Učitelje/-ice osnovnih šol na območju RKS   OZ Ljubljana smo v tem šolskem letu povabili, da z učenkami in učenci z obstojnimi barvami poslikajo bombažne vrečke.

Tako bodo bombažne vrečke postale VREČKE S SPOROČILOM.

Vrečke s sporočilom bomo napolnili z novoletnimi darili, ki jih bodo prostovoljci/-ke v KORK, tako kot vsako leto v decembru, izročili starim, ki živijo sami doma ali v domovih za starejše.«

Učenci in učiteljici so sklenili, da bodo sodelovali. Od RK so prejeli bombažne vrečke in jih poslikali z akrilnimi barvami. Motivi izražajo otroško brezskrbnost, srečo, zdravje, zadovoljstvo, igro, gibanje, energijo, skratka vse, kar otroci želijo tudi starejšim, ki jih bodo vrečke osrečile. Vsako so otroci opremili s sporočilom.

Starostnikom sporočajo, da so z njimi preko vrečke povezani na poseben način.

Napolnjene z darilci bodo te dni po dolgi poti prišle na svoj cilj.

Vsi na OŠ Prule pa dobre želje pošiljajo vsem generacijam ljudi.

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)