DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ LOGIKE

V soboto, 19. 10. 2019, je bila Osnovna šola Prule ena od 22 gostiteljic državnega tekmovanja iz logike. 128 tekmovalcev je najprej nagovorila ravnateljica, ga. Maja Mehle.


Med drugim jim je povedala, da je logika uporabna v različnih svetovih –  tako v svetu vitezov in oprod kot tudi v realnem svetu, ko smo pogosto primorani razvozlavati različne detektivke ali uporabljati logiko v druge namene.


Učenki Zara in Daša sta sprostili napetost s čudovito skladbo.


Sledile so pozdravne besede Zveze za tehnično kulturo Slovenije, ki jih je v imenu organizatorjev prebrala ga. Maja Vučko, in nato še zadnja navodila o samem poteku tekmovanja, ki jih je podala vodja tekmovanja, ga. Vida Zupančič.


Med čakanjem na pričetek tekmovanja so tekmovalci razgibali svoje možgane z reševanjem različnih logičnih nalog o Osnovni šoli Prule. Vsaka pravilno rešena naloga je bila del gesla in udeleženci, ki so se uspešno prebili skozi vseh 11 postaj, so se potegovali za nagrado – logično igro.


Primerno »ogreti« so se učenci lotili reševanja tekmovalnih nalog. Kot je bilo videti,  jim slednje niso povzročale večjih težav, rezultati pa bodo znani čez nekaj dni.
Vsem tekmovalcem želimo odlične rezultate, še posebej pa stiskamo pesti za učence OŠ Prule, ki so se udeležili tekmovanja. Bolj kot sami dosežki pa je pomembno, da se učenci urijo v logičnem razmišljanju in da se ob tem celo zabavajo.

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)