KULTURNI DAN ZA DRUGOŠOLCE IN PETOŠOLCE

Drugošolci in petošolci so se v spremstvu učiteljic 7. 10. 2019 odpravili po starem mestnem jedru do kina Komune na ogled novega slovenskega mladinskega filma Košarkar naj bo 2.

Oblačen in jesensko obarvan dan je bil kot nalašč za obisk kina. Pot do kinematografa se je vila od šole skozi galerijo na prostem na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici …

… mimo Slovenske filharmonije skozi Park Zvezda do …

 

… kina Komuna v Tomšičevi ulici v pasaži pri Nami, kjer so učenci pred vstopom v dvorano ob fotografijah nesmrtnih filmskih ljubezenskih parov iz zakladnice slavnih filmov svetovne kinematografije počakali na začetek filmske predstave …

 

… in se končno posedli v nadvse udobne sedeže …

Spremljali so celovečerni film o odraščanju, ljubezni, uspehu in premagovanju samega sebe, posnet po knjižni uspešnici Primoža Suhodolčana Košarkar naj bo, ki je za film prispeval tudi scenarij. Režiral ga je Boris Petkovič.

Filmski junaki se trudijo z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden končno zaključijo šolsko leto. Košarkarsko ekipo, ki še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte, pa čaka pomembna tekma na državnem nivoju. Žog jim tokrat ni premešal le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki so ga sprejeli v ekipo, da bi jim prinesel zmago. Sporočilo filma je, da nekatere stvari lahko naredimo sami, za določene pa potrebujemo ekipo.

Plakat, ki vabi na ogled filma

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)