VALETA GENERACIJE 2010

V sredo, 12. 6. 2019, so se v šolski telovadnici pred starši in učitelji od osnovnošolskega življenja simbolično poslovili učenci 9. a in 9. b-razreda. V ta namen so pripravili prireditev, na kateri so želeli prikazati svojo pot od vpisa do uspešnega zaključka devetega razreda.

Po slavnostnem prihodu so učenci zaplesali nekaj plesov, ki so se jih naučili tekom letošnjega leta.

Prireditev sta vodila Kaja Bračić, učenka 9. b-razreda, in Filip Novaković, učenec 9. a.

Prisotne je ob slovesnosti nagovorila ravnateljica, gospa Maja Mehle.

Z deklamacijo pesmi Barbare Gregorič Gorenc Jaz v zrcalu sta Lina Vidmar in Nadja Dernovšek predstavili, s kakšnimi vprašanji so se učenci spopadali, od tega, kdo so, do tega, kaj jih opredeljuje kot posameznike.

Učenci obeh oddelkov so se predstavili vsak s svojim z zaključnim videom in mislimi, ki so jih pripravili drug o drugem.

Zala Vidmar je prebrala spis, ki je pričujoče popeljal v dogodivščine generacije od vpisa v osnovno šolo, prvega šolskega dne, ki je bil poln negotovosti in neznanega, do konca osnovne šole.

Vse prisotne je očarala točka Monike Glivar in njene sestre Anastazije. Prikazali sta ples, s katerim sta dosegli  2. mesto na državnem mladinskem prvenstvu  v cheer pom parih.

Joliette Anžlovar je odpela pesem legendarnih Beatlesov Hey Jude in slovensko popevko Ko gre tvoja pot od tod.

Za to priložnost so fantje (Žan Jarec, Donglinang Xiao, Timotej Gorjanc, Lucijan Jože Kotar, Klemen Šneberger in Vojko Andjelić) poskrbeli za glasbeno spremljavo.

Ob koncu osnovnošolske poti se poraja novo vprašanje, kaj temu sledi. Nekaj misli o tem je s prisotnimi podelila Zoja Rigler.

Najuspešnejšim devetošolcem je ravnateljica podelila priznanja in spominske knjige.

Ob zaključku sta voditelja prisotne povabila na druženje v šolsko jedilnico in v Kazino Prulček, kjer so praktično preizkusili verjetnostni račun.

 

(Skupno 741 obiskov, današnjih obiskov 1)