POTOVANJE ZA NAGRAJENCE 32. SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV

Filip Demšar, Filip Podobnik in Tim Puhek iz 5. b so za prvouvrščeno raziskovalno nalogo »OD GOSLARJA DO UMETNIKA« za nagrado skupaj s svojo mentorico, go. Olgo Debeljak Babnik, odšli na dvodnevni nagradni izlet v živalski vrt in safari park Natura Viva, v Verono in Gardaland. 

Potovanje v sosednjo Italijo se je začelo v četrtek, 30. 5. 2019, izpred hale Tivoli po avtocesti do parka Natura Viva, ki spada med največje evropske safari parke. Z avtobusom so se zapeljali med prosto živeče živali in doživeli občutek pravega safarija. Doživeli so čisto pravo Afriko med žirafami, zebrami, levi, nosorogi in drugimi divjimi živalmi. 

Sledil je ogled še drugega dela parka, ki je urejen kot živalski vrt. Poleg bogate zbirke domorodnih in eksotičnih živali so si v tem delu ogledali še makete dinozavrov v naravni velikosti.  

  

Z vožnjo so nadaljevali proti Veroni, mestu zaljubljencev Romea in Julije. Sprehodili so se po starem delu mesta, si pogledali trg Bra s slovito areno, znameniti Julijin balkon, Zeliščni trg, Gosposki trg in grobnico nekdanjih vladarjev Scaligerijev. 

 

Naslednji dan so se podali na celodnevni ogled zabaviščnega parka GARDALAND. V parku so spoznali štiri tematsko različne vasice in tri vrste atrakcij fantazijske, pustolovske in adrenalinske. Doživeli so nepozaben, sproščen dan ob raznih zabavnih igralih, interaktivno atrakcijo Ramzes v Dolini kraljev, preizkusili vožnji v Atlantidi in brzicah džungle, se spuščali s čolnom po divjem Koloradu, doživeli adrenalinsko dogodivščino MammutBlue Tornado in še in še.  

Bilo je nepozabno. Učence je najbolj očaral Gardaland in prepričani so, da se bodo tja še kdaj vrnili.  

 

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)