Jedilnik

PONEDELJEK, 22. 4.                               
ZAJTRK: KORUZNI KOSMIČI, MLEKO
MALICA: PICA, PARADIŽNIK, SADNI ČAJ
KOSILO: PIŠČANČJI MEDALJON, PEČEN KROMPIR, KEČAP, ŠOBSKA SOLATA, JABOLKO
MALICA: GRAHAM ŠTRUČKA, SMOOTHIE*
TOREK, 23. 4.
ZAJTRK: OBLOŽEN KRUH, KORENJE, ČAJ
MALICA: SIROVA ŠTRUČKA*, NAVADEN, SADNI JOGURT, HRUŠKA
KOSILO: HAŠE OMAKA, PERESNIKI, ZELENA SOLATA Z RUKOLO, JAGODE
MALICA: KRUH Z ROZINAMI*, SUHO SADJE
      
SREDA, 24. 4.
ZAJTRK: OVSEN KRUH, KISLA SMETANA, ČAJ
MALICA: PUDING, GROFOVO PECIVO, JABOLKO*
KOSILO: ZELENJAVNA KREMNA JUHA, FILE OSLIČA V KORUZNI MOKI, LIMONA, KROMPIRJEVA SOLATA
MALICA: ŽITNA REZINA, SADJE
ČETRTEK, 25. 4.
ZAJTRK: OVSEN KRUH, MEDENI NAMAZ*, BELA KAVA
MALICA: KAJZERICA, PIŠČANČJA PAŠTETA POLI, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM*, MANDARINA
KOSILO: PURANJI FRIKASE, MEŠANICA ŽIT- AJDOVA KAŠA, PIRA, JEŠPRENJ, RIŽ, RDEČA PESA V SOLATI, SLADOLED
MALICA: PRESTA, NAVADEN JOGURT EGO
PETEK, 26. 4.
ZAJTRK: MLEČNI RIŽ S SADNIM PRELIVOM
MALICA: KORUZNA ŽEMLJA, SIR, NAPITEK, MELONA
KOSILO: RIČET, DONUT, JABOLČNI SOK
MALICA: KORENČKOVA BLAZINICA*, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 35.415 obiskov, današnjih obiskov 30)