PONEDELJEK, 22. 4.
ZAJTRK: |
KORUZNI KOSMIČI, MLEKO |
MALICA: |
PICA, PARADIŽNIK, SADNI ČAJ |
KOSILO: |
PIŠČANČJI MEDALJON, PEČEN KROMPIR, KEČAP, ŠOBSKA SOLATA, JABOLKO |
MALICA: |
GRAHAM ŠTRUČKA, SMOOTHIE* |
TOREK, 23. 4.
ZAJTRK: |
OBLOŽEN KRUH, KORENJE, ČAJ |
MALICA: |
SIROVA ŠTRUČKA*, NAVADEN, SADNI JOGURT, HRUŠKA |
KOSILO: |
HAŠE OMAKA, PERESNIKI, ZELENA SOLATA Z RUKOLO, JAGODE |
MALICA: |
KRUH Z ROZINAMI*, SUHO SADJE |
SREDA, 24. 4.
ZAJTRK: |
OVSEN KRUH, KISLA SMETANA, ČAJ |
MALICA: |
PUDING, GROFOVO PECIVO, JABOLKO* |
KOSILO: |
ZELENJAVNA KREMNA JUHA, FILE OSLIČA V KORUZNI MOKI, LIMONA, KROMPIRJEVA SOLATA |
MALICA: |
ŽITNA REZINA, SADJE |
ČETRTEK, 25. 4.
ZAJTRK: |
OVSEN KRUH, MEDENI NAMAZ*, BELA KAVA |
MALICA: |
KAJZERICA, PIŠČANČJA PAŠTETA POLI, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM*, MANDARINA |
KOSILO: |
PURANJI FRIKASE, MEŠANICA ŽIT- AJDOVA KAŠA, PIRA, JEŠPRENJ, RIŽ, RDEČA PESA V SOLATI, SLADOLED |
MALICA: |
PRESTA, NAVADEN JOGURT EGO |
PETEK, 26. 4.
ZAJTRK: |
MLEČNI RIŽ S SADNIM PRELIVOM |
MALICA: |
KORUZNA ŽEMLJA, SIR, NAPITEK, MELONA |
KOSILO: |
RIČET, DONUT, JABOLČNI SOK |
MALICA: |
KORENČKOVA BLAZINICA*, SADJE |
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV:
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN |
8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…) |
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV |
9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE |
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC |
10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA |
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB |
11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA |
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV |
12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT |
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE |
13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA |
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO |
14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH |
*Uporabljena ekološka živila
Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.
Alergeni so označeni s številko.
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
(Skupno 35.415 obiskov, današnjih obiskov 30)