ZAUPAJMO V LASTNO USTVARJALNOST 2023

V projektu Zaupajmo v lastno ustvarjalnost je letos sodelovalo 45 šol, tako osnovnih kot srednjih, 288 raziskovalcev, 161 mentorjev in 51 recenzentov, ki so ocenili 167 raziskovalnih nalog in 28 plakatov.

V sredo, 24. 5. 2023, je na OŠ Riharda Jakopiča potekala zaključna prireditev 36. srečanja mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev. Učenca Filip Demšar in Luka Lindič sta pod mentorstvom učiteljice Olge Debeljak Babnik napisala raziskovalno nalogo z naslovom Cankar, Skodelica kave in odnos mladine do njegove literature. Raziskovalna naloga je bila prepoznana kot zelo kakovostna in avtentična, komisija jo je ocenila s 100 točkami.

Na slavnostni prireditvi so po uvodnih zabavnih točkah mladi raziskovalci na kratko predstavili svoje delo, nato jim je župan izročil priznanja. Razveselili so se tudi nagrade – dvodnevnega izleta v Gardaland in Verono.

Za konec še povabilo v Zgodovinski atrij Mestne hiše, kjer bo na ogled razstava Mladinska raziskovalna dejavnost: Zaupajmo v lastno ustvarjalnost. Razstavljeni bodo plakati učencev in dijakov, ki so nastali v okviru dela mladih raziskovalcev. S plakati so mladi raziskovalci obogatili svoje predstavitve raziskovalnih nalog, razstavljen bo tudi plakat učenca Luke Lindiča.

 

 

 

 

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)