BRANJE BISTRI UM

Dan evropskih avtorjev, ki letos poteka prvič (27. 3. 2023), je pobuda Evropske unije iz sklopa Kultura programa Ustvarjalna Evropa, ki podpira književnost in založništvo. Tega dne naj bi bila priložnost, da mlajše generacije ponovno najdejo stik s knjigami in spoznajo, kako lahko književnost pozitivno vpliva na njihovo življenje.

Delavnice glasnega branja organizira več kot 1000 šol po vsej Evropi. Ob dnevu evropskih avtorjev je vsak vabljen, da na družbenih medijih z oznako #ReadWithEurope deli fotografijo knjige svoje najljubše evropske avtorice ali avtorja.

Cilj novega dneva evropskih avtorjev je osvetliti, kaj vse lahko evropska književnost ponudi mlademu občinstvu, in spodbuditi zanimanje mladih za branje na zabaven in vključujoč način. Prav tako naj bi se okrepilo širjenje književnosti v Evropi in povečala konkurenčnost založniškega sektorja. (Pridobljeno s: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sl/IP_23_1835).

Obeleženje dneva evropskih avtorjev na naši šoli je potekala z branjem poljubno izbranih del evropskih avtorjev na bregu Ljubljanice.

 

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov 1)