OBMOČNI OTROŠKI PARLAMENT

V prostorih Prežihovega Voranca v Ljubljani, je v sredo, 22. 2. 2022, potekal 33. Območni otroški parlament. Našo šolo je zastopalo 5 učencev: Sofija Miljanović Dragić iz 4. razreda, Alja Ahčan iz 5. razreda, sedmošolki Ana Tači in Liza Masel Štembal ter Filip Demšar iz 9. razreda. Z učenci drugih ljubljanskih centrskih šol so se pogovarjali o letošnji temi otroškega parlamenta Duševno zdravje otrok in mladih. 

Delo je pod vodstvom mentorjev potekalo po skupinah, znotraj katerih so učenci izmenjavali svoje mnenje o štirih podtemah, in sicer kaj je duševno zdravje, vpliv okolja na moje duševno zdravje, moji viri moči in spremembe za krepitev mojega razvoja.  

Učenki Sofija in Alja sta sodelovali v skupini učencev 4. in 5. razreda, kjer so se pogovarjali na splošno o vseh podtemah, starejši predstavniki pa so glede na skupino, v katero so bili razvrščeni z žrebom, podrobneje razmišljali in debatirali o določeni podtemi.  

Vsaka skupina je ob koncu debate izdelala plakat in poročala ostalim o zaključkih, do katerih so prišli v skupini 

Po predstavitvi vsake podteme je bil čas namenjen skupni razpravi, v katero so se nekateri učenci aktivno vključevali in pokazali svoje govorne spretnosti.

Ob koncu so sledile še volitve predstavnika ljubljanskega območja Center za mestno otroško vlado, ki bo obenem tudi predstavnik na regijskem in nacionalnem otroškem parlamentu, ter volitve njegovih dveh namestnikov 

 

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)