ZABAVNI ZNANSTVENI POSKUSI Z VODO ZA UČENCE 5. RAZREDA

V petek, 9. decembra 2022, so imeli učenci 5. razreda naravoslovni dan. Ta je bil še posebej zanimiv, saj so delali poskuse. 

Najprej so se učenci razdelili v skupine. Na mizi so jih pričakala navodila. Pripravili so si ves potreben material ter pripomočke za delo. Bilo je zelo zabavno, ko so odkrivali ozadje določenih pojavov in opazovali reakcije različnih snovi. Lotili so se različnih poskusov, in sicer Mavrica v kozarcu, Vodni krog, Lava v kozarcu, Žejne papirnate brisače, Prestrašeni poper,  Čajanka, Koliko soli se raztopi v vodi? in  drugih. 

Poskusi so v učencih vzbudili veliko radovednost. Pri izvajanju poskusov so se počutili kot pravi mali znanstveniki. Premišljeno so napovedali, kaj se bo pri določenem poskusu zgodilo in kaj se skriva za določenim pojavom ter skrbno beležili svoja opažanja. Delili so svoja razmišljanja in skupaj iskali odgovore. 

Na tem naravoslovnem dnevu so se srečali z osupljivo kemijo, neverjetno fiziko, presenetljivo biologijo in čudovito naravo ter se naučili veliko novega.  

 

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)