PODJETJE PRULKUL JE PREDSTAVILO SVOJE DELO V ODDAJI KROMPIR

Podjetje PrulKul, ki je bilo ustanovljeno v okviru startup vikenda v novembru 2022, svoje delo predstavlja na različnih socialnih omrežjih. 

In prav preko slednjih je za mlade podjetnike izvedela novinarka Meta Ornik z RTV Slovenija. Podrobneje jo je zanimalo delo nadobudnih učencev, najbolj pa zgodba o prulski ploščici.  

Talno ploščico, ki se nahaja na OŠ Prule vse od njenega začetka, torej od leta 1911, so učenci uporabili za motiv nakita. Ga. Ornik je bila prepričana, da zgodba o prulski ploščici sodi v oddajo Krompir z osrednjo temo Domišljija.  

Učenci so domišljijo uporabili tudi pri pisanju scenarija reklame za nakit, pri ustvarjanju avtorske glasbe in pri iskanju rešitev za manjše probleme, ki so se pojavljali med delom.   

Ažbe, Kalina, Lucija Vita in Valentin so v oddaji voditeljici Niki predstavili svoje delo. Ostali zaposleni v podjetju PrulKul pa so jih spremljali in si ogledali, kako oddaja nastaja in kdo vse pri tem sodeluje. Na RTV Slovenija so bili tako prijazni, da so jim razkazali največji studio ter jim omogočili, da se v njem fotografirajo in si za krajši čas domišljajo, kako bi bilo, če bi bili voditelji, tekmovalci …  

Kot so se mladi podjetniki že naučili, je lepo slediti sanjam, vendar pa so za dosego cilja potrebni tudi znanje, delo, navdušenje, ustvarjalnost, sodelovanje in iskanje kreativnih rešitev.  

Povezava do posnetka

 

 

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)