ŠOLA V NARAVI ZA PETOŠOLCE

V tednu od 3. 10. do 7. 10. 2022 so se učenci petega razreda udeležili šole v naravi na Debelem rtiču s poudarkom na učenju plavanja. Vreme jih je vsak dan pozdravilo s toplim nasmeškom. Prulčani so bili nastanjeni v hotelu Bor, kjer so bivali v udobnih sobah. 

Dan se je pričel s sprehodom ob slovenski obali in z jutranjim razgibavanjem na plaži.  

Po obilnem in okusnem zajtrku je sledilo plavanje v notranjem bazenu, kjer so učenci spoznavali in utrjevali različne plavalne tehnike in se ob tem zabavali.

Popoldnevi so bili namenjeni športnim aktivnostim: nogometu, odbojki, streljanju z lokom, lovljenju, igri na igralih …..

Brez sladoleda ni šlo. Potrebno pa je bilo tudi napisati razglednice, raziskati okolico, čofotati po morju. V okviru tehničnega dneva so petošolci pripravili pogrinjke za prvošolce. 

Svoje talente so pokazali v večerni aktivnosti Pokaži kaj znaš – rtič ima talent, druge večere pa so izkoristili za igranje večernih športnih iger, ogled filma Košarkar naj bo in podobne aktivnosti. 

Letošnja šola v naravi je ustvarila nepozabno zgodbo, prežeto z medsebojno pomočjo, čudovito družbo in enkratnimi aktivnostmi, ki se jih bo odraščajoča mladina spominjala za vedno. 

(Skupno 525 obiskov, današnjih obiskov 1)