PRULSKE IGRE

V sredo, 14. 9. 2022, so se na igrišču OŠ Prule prvič odvile PRULSKE IGRE. G. Bratuž, pobudnik prireditve, ki je obenem prevzel tudi vlogo zabavnega voditelja, jih je napovedal kot »prve, a odslej tradicionalne«. Prulske igre je otvorila ravnateljica, ga. Maja Mehle.  

Na igrišču so se zbrali učenci, njihovi starši in učitelji. Udeleženci so se pomerili v igranju košarke, nogometa in odbojke ter izzivih »formule«.  

Za pravo razpoloženje je poskrbel g. Jan Trost, ki je kot DJ predvajal odlično glasbo.  

Veseli smo, da se je Prulskih iger udeležilo približno 150 udeležencev. Kljub gneči je bilo med njimi zlahka opaziti nepogrešljivo in vsem dobro vidno »ekipo zelenih majčk«, ki so jo sestavljali sodniki in organizatorji dogodka. Bdeli so nad dogajanjem in skrbeli, da je vse potekalo po pravilih, kar ni bilo enostavno. Žoge so divje poskakovale v koše, gole in čez mrežo. Pri tekmah je bilo občutiti zelo veliko zagnanost, včasih celo tekmovalnost.   

Med čakanjem na tekme so se učenci prepustili obrazni poslikavi mamic in učiteljic, ki so se izkazale kot odlične stilistke. Nekateri so se kratkočasili tudi ob igranju različnih družabnih iger.  

Na koncu tekme vedno sledi razglasitev rezultatov. In kdo je zmagovalec Prulskih iger? 

Zmagovalci so vsi. Dokazali so, da dotrajano šolsko igrišče, napovedano slabo vreme in drugi dejavniki niso izgovori. Z dobro voljo in skupnim sodelovanjem je vse mogoče.  

Prulsko igrišče so sodelujoči zapustili odlično razpoloženi. Poleg odličnih tekem, sodelovanja in zabave je poseben pečat pustila tudi humanitarna nota. Na igrah so se namreč zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo podarjeni Šolskemu skladu OŠ Prule.  

Se že veselimo naslednje epizode Prulskih iger.  

 

Še nekaj utrinkov:

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 716 obiskov, današnjih obiskov 1)