UČENCI 2. a V ŠOLI V NARAVI

6. 12. 2021 so se učenci 2. a odpeljali iz meglene Ljubljane v pravo zimsko pravljico na Medvedje Brdo, kjer so preživeli tri dni. Medvedje Brdo je manjše naselje, ki se nahaja severno od Hotedršice. Najvišja točka vasi je prijetna razgledna točka, ki se nahaja na Šinkovcovem griču na 814 m nadmorske višine. Le malo pod vrhom pa se nahaja dom CŠOD Medved.

Učenci so se najprej odpravili na krajši pohod, si ogledali okolico doma Medved in spoznavali kulturno dediščino. Ker jim je bilo vreme ves čas bivanja zelo naklonjeno, so učenci veliko časa preživeli na snegu in uživali v zimskih radostih. Z bobi so drveli po hribu navzdol, delali snežake, potičke, se kepali in neznansko uživali.

 

Učenci so se preizkusili tudi v orientaciji. Razdelili so se v pare. En učenec je z navodili vodil po poligonu drugega, ki je imel zavezane oči. Še bolj so se zabavali, ko so v skupinah reševali naloge, ki jih je bilo potrebno najprej poiskati. Listki z nalogami so bili namreč skriti po celem domu: pod blazino v igralnici, pri oglasni deski v učilnici, na stopnišču, pod mizo, v toboganu …

Le kod pristaneš, če vstopiš skozi ta ogromna usta? Po toboganu, naravnost v igralnici! Za uspešno opravljene naloge so dobili učenci nagrado, tj. igranje v igralnici.

V igralnici so učenci preživljali prosti čas, pred spanjem pa so se sprostili na ustvarjalni delavnici. Ustvarjali so iz različne odpadne embalaže in nastali so res zanimivi izdelki: okrašena smrečica, tobogan, obeski za smrečico, zapestnice, snežak …

Zadnji dan so učenci spoznali tudi živali, ki jih imajo v domu Medved: novogvinejskega paličnjaka, vodno želvo rdečevratko, skakača in morskega prašička. Najbolj pogumni so jih vzeli tudi v roke.

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)