NACIONALNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK 2021/2022

OŠ Prule se je v tem šolskem letu udeležila projekta nacionalne izmenjave knjižnih kazalk, ki jo organizira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Projekt je namenjen povezovanju šol, šolskih knjižnic in učencev ter spodbujanju branja.

V oktobru je bilo znano ime partnerske šole za izmenjavo kazalk, in sicer je to šola iz Zagorja ob Savi. V projektu so sodelovali vsi trije razredi prvošolcev, v okviru pouka KIZ 5. a in 5. b, učenke, ki obiskujejo knjižničarski krožek, ter nekaj posameznikov iz višjih razredov.

Tema knjižnih kazalk je bila izbrana v znamenju praznovanja Mednarodnega meseca šolskih knjižnic, ki se obeležuje oktobra, in je vezana na temo Pravljice in ljudske povesti po svetu.

Razred 1. a je ustvarjal po pravljici Pšenica, najlepši cvet.

 

V razredu 1. b so našli navdih za ustvarjanje v Mamki Bršljanki.

 

V razredu 1. c pa so pri ustvarjanju po knjigi Zlata ptica uporabili kar tri likovne tehnike.

Verjetno je marsikomu izdelava povzročala nemalo težav, a na koncu so vsi uspeli in nastala so unikatna pisana knjižna kazala.

Pri nekaterih kazalih hrbtno stran krasi misel o branju.

Vsa knjižna kazala so resnično čudovita in zagotovo bodo vrstnikom iz Zagorja ob Savi všeč. Nestrpno pričakujemo pošto z njihovimi kazali. V projektu so sodelovale knjižničarka Suzana Stojanović in učiteljice Špela Meglič, Andreja Golob in Sabina Bauer.

(Skupno 592 obiskov, današnjih obiskov 1)