ZADNJI DAN POUKA IN PRIREDITEV OB DNEVU DRŽAVNOSTI

V sredo, 24. 6. 2020, je bil zadnji dan pouka v tem nenavadnem in nepredvidljivem šolskem letu. Na naši šoli je ta dan tradicionalno potekala prireditev ob dnevu državnosti, ki pa je bila tokrat organizirana na način, prilagojen trenutnim razmeram in omejitvam proti širjenju koronavirusa.

Prireditev je bila razdeljena na tri dele. Vsak razred je bil v svoji učilnici, kjer so preko zvočnika najprej poslušali slovensko himno. Tej je sledil navdihujoč nagovor ravnateljice, v katerem je najprej pohvalila vse za strpnost in moč, da so zdržali do konca tega neobičajnega in posebnega leta, ki bo vsem ostal v spominu. Ob tem se je navezala na leto 1991, ko je v Sloveniji potekala vojna za osamosvojitev. Opozorila je, da nič ni samoumevno – niti to, da imamo svojo državo, saj se je nekdo za njo boril, niti nista samoumevna znanje in učni uspeh. Nič nam ni podarjeno, saj se mora za vsako stvar nekdo potruditi, česar se vsak dan zavedajmo in bodimo hvaležni. Ravnateljica je vsem učencem zaželela lepe poletne počitnice in napovedala pesem učenca Maksa Radovana iz 7. b z naslovom Rap o Sloveniji.

Ko je bil prvi del prireditve mimo, so si učenci ogledali posnetke na temo Slovenije, čemur je sledil kviz. Učitelji in učenci vsakega razreda so postali ekipa, ki je tekmovala proti ekipam ostalih razredov. Razred, ki je v najkrajšem času na največ vprašanj odgovoril pravilno, je zmagal in je bil tudi nagrajen. Zmagali so 2. a, 4. a in 7. c.

Drugemu delu so sledile še ustvarjalne delavnice. Prva triada je z izdelavo slike z obrisom Slovenije spoznavala obliko Slovenije in naše zastave, druga triada je z ustvarjanjem sestavljene knjige (angl. flip book) razmišljala o pripadnosti različnim skupnostim (svoji družini, ulici, šoli, mestu, še posebej pa državi, svoji domovini). Tretja triada pa je ob ustvarjanju reklame, logotipa in slogana razmišljala o Sloveniji in iskala način, kako izpostaviti njene značilnosti in zanimivosti ter ustvariti reklamo, s katero bi na obisk privabili tuje in domače turiste.

Prireditev ob rojstnem dnevu Slovenije je tako hitro prišla h koncu, sledil pa je še težko pričakovani čas podelitve spričeval in priznanj, fotografiranje in … POČITNICE!

Utrinke s prireditve si lahko ogledate v videoposnetku.

 

 

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)