TEDEN OTROKA V PODALJŠANEM BIVANJU

V torek, 8. 10. 2019, so se učenci ob Tednu otroka udeležili delavnic v podaljšanem bivanju. 

Prvošolci so se skupaj z učiteljicama Sandro Šeme in Suzano Zgonec preizkušali v opazovanju optičnih prevar. Presenečeno so ugotavljali, kako črte, oblike in barve v določeni kombinaciji in zaporedju vplivajo na naše oči in možgane, da jih vidimo drugače, kot so v resnici.  

 

Nato so še sami izdelali svojo optično vrtavko, ki so jo ob koncu delavnice z veseljem vrteli med svojimi dlanmi in občudovali mešanje barv in vzorčkov, kako je ptička pristala v kletki, kako bo muca ulovila miško  

V 2. a so učenci z učiteljico Vesno Fajdiga s pomočjo jogurtovih lončkov in slamic izdelali košarice, ki so jih pritrdili na balone. Balone in košare so nato okrasili. Učencem je bila izdelava košarice v izziv, uživali so tudi ob krašenju izdelkov. 

Prikupne ježke so izdelovali učenci iz 2. b z učiteljico Natašo Kropovšek.  

Ula Trnkoczy, Tinkara Čuk in Katarina Van Veen iz 2. b, ponosni na svoje izdelke 

Učenci iz 2. c z učiteljico Mojco Brnot Kastelic so poskrbeli, da bodo vse barvice pospravljene. Izdelali so pisane lončke za svinčnike. 

Nato so se poigrali še z lovilci žogic, ki so jih izdelali iz papirja in vrvice. Potrebovali so kar nekaj vaje in spretnosti, da so ulovili kroglico v lonček. Ampak na koncu jim je vendarle vsem uspelo! 

V 3. a so se učenci z učiteljico Ireno Goričanec preizkusili v zgibanju izdelkov iz papirja. S tehniko origami so ustvarili sliko s hišico in kužkom.  

 

Tudi v 3. brazredu so del druženja v času podaljšanega bivanja popestrili z ustvarjalno delavnico. Učenci so z učiteljico Mirjam Grad izdelovali ropotulje iz odpadne embalaže. V plastično škatlico, ki ostane od čokoladnega jajca, so stresli plastična zrna, jo namestili med dve plastični žlici in vse skupaj ovili z lepilnim trakom. Na koncu so ropotulje okrasili še z ovijanjem v pisane lepilne trakove in si jih ogledali na razredni razstavi.  

 

Strinjali so se, da so ropotulje zelo lepe, ampak pri glasbilu velja, da najpomembnejši zvok! Čigava ropotulja je bila najglasnejša? Ugotovili so, da so z zvokom napolnili ves razred in so torej zmagovalci vsi! 

 

V 3. c so učenci z učiteljico Lilijano Bučar poslikali kamne.  

»3, 2, 1 … in raketa je poletela!« 

V 4. a so učenci z učiteljico Katico Pantner izdelali pihalne rakete in jih hitro preizkusili. Švigale so sem in tja ter visoko v zrak. 

Učenci 4. b in crazreda so z učitelji Romanom Putrihom, Teo Trušnovec in Vesno Ražman oblikovali hiške iz modelirne mase DAS. 

 

Nastale izdelke so učenci občudovali na razredni razstavi. 

Učiteljici Andreja Kovačič in Andreja Kovač sta učence iz 5. a in c navdušili za oblikovanje gozdnih živali iz slanega testa. Učenci so na delavnici zelo uživali in pokazali veliko ustvarjalnosti. 

 

V 5. b so učenci z učiteljico Petro Mauko izdelali ročne lutke. 

 

Tako so učencem učitelji popestrili Teden otroka tudi v podaljšanem bivanju. Otroci so se na igriv in sproščen način srečali z različnimi načini ustvarjanja in domov odnesli raznovrstne izdelke. 

 

(Skupno 453 obiskov, današnjih obiskov 1)