JESENSKI ŠPORTNI DAN V TRETJEM RAZREDU

Tokrat je bil športni dan za tretješolce res nekaj posebnega. Tema je bila Gozdni pohod z obiskom trim steze. V četrtek, 3. oktobra, so se podali na pohod v Žabjo vas pri Zadvoru, kjer so se lahko med hojo po grebenu Zadvorskega hriba preizkusili tudi v gibalnih nalogah na krožni trim stezi.

Z avtobusom mestnega prometa št. 13 so se odpeljali do končne postaje v Sostrem. Tam sta jih pričakala vodiča Jelka in Andrej. To nista bila vodiča kar tako, ampak zagrizena rekreativca, ki vsak teden sama ali v družbi starejših sokrajanov prehodita 30–40 km.  Gospa Jelka jih šteje 72, gospod Andrej pa bo tik pred novim letom dopolnil 80 let. Svojo vlogo sta odlično opravila, saj sta tretješolcem pripravila turo, ki je bila za njih ravno prav dolga in dovolj zanimiva. 

Na poti skozi gozd, odet v jesenske barve, so lahko videli mnogo vrst gob in plodov, med katerimi je bilo največ kostanja.

A njihovo pozornost so najbolj pritegnile gimnastične vaje na posameznih postajah, kot so dvigovanje na drogu, sklece, vaje na krogih ali izpadni korak s hlodi na ramenih.

Na vrhu trim steze, kjer jih je za trenutek prepihal hladnejši veter, so se nekateri ogreli s počepanjem. S palicami vodičev je bilo še bolj zanimivo!

Tretješolci so pohod zaključili s prosto igo na igralih pri brunarici, kjer se krožna trim steza tudi zaključi.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)