Jedilnik

PONEDELJEK, 1. 4.                               
ZAJTRK:
MALICA:
KOSILO: PRAZNIK
MALICA:
TOREK, 2. 4.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB S CIMETOVIM POSIPOM
MALICA: KORUZNI KRUH, TOPLJENI SIR, VANILIJEVO MLEKO*, MELONA
KOSILO: KORENČKOVA JUHA, PURANJE MESO S POROM, MEŠANICA TREH ŽIT, ZELJNATA SOLATA
MALICA: PUDING, SADJE
      
SREDA, 3. 4.
ZAJTRK: ROGLJIČ IZ PETIH ŽIT, MLEKO
MALICA: AJDOV KRUH, MEDENI NAMAZ*, BELA KAVA, JABOLKO
KOSILO: SIROVI TORTELINI V PARADIŽNIKOVI OMAKI, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA S KORUZO, HRUŠKA
MALICA: PRESTA, SADNA SKUTA
ČETRTEK, 4. 4.
ZAJTRK: TOPLI OBLOŽENI  KRUHKI, RDEČA REDKVICA, ČAJ
MALICA: KRALJEVA ŠTRUČKA FIT, NAVADEN, SADNI JOGURT, JAGODE
KOSILO: PIŠČANČJI CORDON BLEU, PIRE KROMPIR, SOPARJENA ZELENJAVA, PARADIŽNIKOVA SOLATA, GROZDJE
MALICA: KORUZNI KRUH*, SUHO SADJE
PETEK, 5. 4.
ZAJTRK: PISAN KRUH, PAŠTETA, KORENJE, ČAJ
MALICA: DOMAČA GRANOLA, MLEKO*, BANANA
KOSILO: MADŽARSKA ENOLONČNICA, MARMORNI KOLAČ, NAPITEK
MALICA: CRISPY KRUHKI, NAVADEN JOGURT
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 33.883 obiskov, današnjih obiskov 67)