PONEDELJEK, 1. 4.
ZAJTRK: |
|
MALICA: |
|
KOSILO: |
PRAZNIK |
MALICA: |
|
TOREK, 2. 4.
ZAJTRK: |
MLEČNI ZDROB S CIMETOVIM POSIPOM |
MALICA: |
KORUZNI KRUH, TOPLJENI SIR, VANILIJEVO MLEKO*, MELONA |
KOSILO: |
KORENČKOVA JUHA, PURANJE MESO S POROM, MEŠANICA TREH ŽIT, ZELJNATA SOLATA |
MALICA: |
PUDING, SADJE |
SREDA, 3. 4.
ZAJTRK: |
ROGLJIČ IZ PETIH ŽIT, MLEKO |
MALICA: |
AJDOV KRUH, MEDENI NAMAZ*, BELA KAVA, JABOLKO |
KOSILO: |
SIROVI TORTELINI V PARADIŽNIKOVI OMAKI, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA S KORUZO, HRUŠKA |
MALICA: |
PRESTA, SADNA SKUTA |
ČETRTEK, 4. 4.
ZAJTRK: |
TOPLI OBLOŽENI KRUHKI, RDEČA REDKVICA, ČAJ |
MALICA: |
KRALJEVA ŠTRUČKA FIT, NAVADEN, SADNI JOGURT, JAGODE |
KOSILO: |
PIŠČANČJI CORDON BLEU, PIRE KROMPIR, SOPARJENA ZELENJAVA, PARADIŽNIKOVA SOLATA, GROZDJE |
MALICA: |
KORUZNI KRUH*, SUHO SADJE |
PETEK, 5. 4.
ZAJTRK: |
PISAN KRUH, PAŠTETA, KORENJE, ČAJ |
MALICA: |
DOMAČA GRANOLA, MLEKO*, BANANA |
KOSILO: |
MADŽARSKA ENOLONČNICA, MARMORNI KOLAČ, NAPITEK |
MALICA: |
CRISPY KRUHKI, NAVADEN JOGURT |
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV:
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN |
8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…) |
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV |
9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE |
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC |
10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA |
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB |
11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA |
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV |
12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT |
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE |
13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA |
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO |
14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH |
*Uporabljena ekološka živila
Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.
Alergeni so označeni s številko.
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
(Skupno 33.883 obiskov, današnjih obiskov 67)